Recept: zomerse ananas van de barbecue

door | 23 jul 2022

Recept:

Ingrediënten:

  • Hele ananas.
  • Halve theelepel gemalen kaneel.
  • Kwart theelepel gemalen kardemom. Kun je geen kardemom vinden, alleen kaneel is ook lekker.
  • Theelepel korianderzaad.
  • 3 lepels water.
  • 4 lepels dessertwijn (of appelsap).
  • Optioneel: yoghurt, blauwe bessen en een handje muntblaadjes.

Dit heb je verder nodig:

  • 8 satéprikkers, laat die 10 minuten weken in koud water.

Zo maak je het:

  • Schil de ananas.
  • Er blijven puntjes achter, die kun je eruit snijden.
  • Snij de ananas over de lengte in kwarten. De kern is vaak wat hard, die kun je eraf snijden. Snij de kwarten in de lengte doormidden, zodat je 8 parten ananas hebt.
  • Prik in elk stuk ananas een satéstokje.
  • Meng voor de marinade: water, wijn (of appelsap), kardemom, kaneel, korianderzaad. Goed roeren.
  • Wrijf de stukken ananas in met de marinade. Gebruik niet alle marinade, zodat je de stukken ananas er later nog 1 of 2 keer mee kunt inwrijven.
  • Leg de ananas een minuut of 15 op een niet gloeiendhete barbecue. Smeer de ananas nog een of twee keer in met de marinade en keer de stukken ananas regelmatig om.
  • Serveer de ananas met een lepel yoghurt, wat blauwe bessen en wat blaadjes munt.

Dit ananastoetje kán niet mislukken, ananas kun je tenslotte ook rauw eten. Heb je geen barbecue? Geen probleem, in de oven grillen kan ook.

Eet smakelijk!