Fijn dat je er bent

Handboek voor de moderne mantelzorger

Een op de drie volwassen Nederlanders is mantelzorger. Het is dus niet zozeer de vraag of je het wordt, maar meer wanneer, hoe vaak en voor wie?

Je zit er misschien helemaal niet op te wachten en waar haal je eigenlijk de tijd vandaan? Maar kun je wel nee zeggen tegen je familie? Daarnaast hopen we zelf ook dat iemand voor ons klaarstaat als dat nodig is.

Fijn dat je er bent is een leidraad voor iedereen die mantelzorger is of wordt. Wat wordt er van je gevraagd en hoe bereid je je daarop voor? Met praktische informatie, handige tips en persoonlijke verhalen om jou als (toekomstige) mantelzorger te helpen en te inspireren.

‘Fijn dat je er bent. Belangrijk om te lezen, belangrijk om tegen je naasten te zeggen.’
Frank van der Lende, radiopresentator

‘Mantelzorg geven maakt het brein mooier en rijker, zoals vrijwilligerswerk dat ook doet. Fijn dat je er bent is de beste voorbereiding op het mantelzorgschap.’
Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie

Kusje Erop

De waarheid achter 70 gezondheidsmythes

Helpt aambeienzalf tegen wallen? Is een bruin ei gezonder dan een wit ei? En kun je autistisch worden van vaccinaties?

Er zijn vele gezondheidsmythes. Van grootmoeders wijsheden tot wat er tegenwoordig allemaal op Facebook staat. Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten, gesprekken met experts en eigen experimenten geeft Tijn samen met huisarts Rutger Verhoeff zijn oordeel. En? Van soja krijg je geen borsten. Van kou word je niet verkouden. Maar: een kusje op een pijnlijke plek helpt écht!

Naar aanleiding van het boek verscheen de podcast Kusje Erop.

Dit boek is gezond

Handboek voor meer energie en minder stress

Over gezondheid wordt helaas veel onzin verteld en geschreven. En die verwarring komt niet alleen door berichten uit de media. Tijn Elferink, zelf werkzaam bij een zorgverzekeraar, wist niet meer wat hij moest geloven en besloot zelf op onderzoek te gaan.

Hij sprak hiervoor allerlei artsen, wetenschappers en deskundigen over hun visie op gezondheid, bewegen, voeding, slaap en sociale activiteiten. Zijn bevindingen deelt hij in dit boek. Ook zocht hij uit waarom mensen in Scandinavië zo gelukkig zijn en wat de geheimen zijn van Blue Zones, gemeenschappen waarin mensen opvallend oud worden.

Om dit alles goed te illustreren interviewde Elferink een groot aantal BN’ers over hoe zij met hun tijd en energie omgaan, zoals Monic Hendrickx, Peter Heerschop, Ferry Corsten en Humberto Tan. Zijn conclusie: een structurele aanpassing van je leefstijl leidt tot minder stress en meer energie. Doe alles met mate, streef haalbare doelen na en geniet samen met anderen.

Contact
Neem voor vragen, samenwerkingen en boekingen contact op via contact@tijnelferink.nl.
voorwaarden & privacy